Horeca Financiering

Het verkrijgen van horeca financiering kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Waarom vragen ondernemers horeca financiering aan? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hieronder lees je alles over horeca financiering en hoe Hospitality Makelaar jou kan helpen!

Waarom horeca financiering?

Veel horeca bedrijven zijn genoodzaakt om horeca financiering te regelen. Deze financiering kan gewenst zijn tijdens verschillende fasen en/of situaties. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Overname van een bedrijf
 • Starten geheel nieuw bedrijf
 • Herfinancieren
 • Uitbreiding
 • Verbouwing
 • Vervanging inventaris/apparatuur


Dus of je nu op zoek bent naar financiering voor een horecapand of slechts de verbouwing hiervan, wij kunnen jou verder helpen. Door middel van de juiste horeca financiering is het mogelijk om de stappen te nemen die jouw horecabedrijf naar een volgend niveau tillen.

Horeca financiering

Financieringsmogelijkheden horeca​

Vroeger waren de verschillende mogelijkheden voor horeca financiering beperkt. Wanneer men financiering nodig had, ging men naar de bank. Bij hoge uitzondering werd er wellicht een rijke investeerder gevonden om het horeca bedrijf te financieren.
Helaas is het steeds moeilijker geworden om bij banken een financiering te krijgen. Het is nog wel mogelijk met een uitgebreide en volledige onderbouwing. Gelukkig zijn er inmiddels ook andere financieringsmogelijkheden voor de horeca bij gekomen. Denk hierbij aan:

 • Crowdfunding
 • Informal investors
 • Stapelfinanciering
 • Business angels
 • Ontwikkelmaatschappijen & subsidies


Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is dat een ondernemer gefocust blijft op de dagelijkse business. Daarom nemen wij de zorg voor het regelen van jouw horeca financiering graag uit handen. Wij maken een plan, regelen alle onderbouwende stukken en kijken naar de beste horeca financieringsmogelijkheden voor jouw business.

Ondernemersplan horeca

Voor welke financieringsmogelijkheid je ook kiest, er zal een ondernemersplan horeca opgesteld moeten worden. Dit vergroot je kansen en is in sommige gevallen (denk aan horecafinanciering via de bank) zelfs noodzakelijk om in aanmerking te komen.

Voor veel horeca ondernemers is dit geen dagelijkse kost en wij begrijpen dat je je bezig moet houden met de dagelijkse business. Wij helpen ondernemers daarom bij het opstellen van een volledig financieel plan inclusief ondernemersplan horeca.

Financiering horeca starter of ervaren ondernemer

Zowel de financiering horeca voor starters als ervaren ondernemers kunnen wij regelen. Het regelen voor de horeca financiering voor een starter verschilt meestal van de aanvraag van een ervaren horeca ondernemer.

De financierende partij hecht over het algemeen veel waarde aan zekerheid. Deze zekerheid kan worden gecreëerd door resultaten uit het verleden van een ervaren horeca ondernemer, maar ook door een goed horeca ondernemersplan van een starter. Naast het opstellen van deze financiële plannen voorzien wij ondernemers ook van horeca advies. Ook dit doen wij voor zowel ervaren als startende ondernemers.

Jouw partner voor horeca financiering

Dus ben jij op zoek naar een partner die jou ondersteunt bij het regelen van horeca financiering? Wij nemen vrijwel al het werk voor jou uit handen zodat jij je kan bezig houden met je dagelijkse business.

Door onze jarenlange ervaring in de horecabranche weten we precies wat ervoor nodig is om die financiering rond te krijgen! Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van horeca financiering? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Verkoop makelaar

Verkoop van je restaurant, cafetaria, restaurant, hotel, grand café, e.d. U wordt van A tot Z begeleid bij de verkoop van jouw horecabedrijf.

Aankoop makelaar

Bij aankoop van een huis is het heel normaal dat er een aankoop makelaar wordt ingeschakeld, helaas blijft dit bij aankoop van een horecabedrijf vaak achterwege. Erg jammer, want als aankoop makelaar kunnen we veel voor je betekenen.

Horeca Advies

Veel horecaondernemers hebben een laag inkomstenniveau, bijstandsniveau of lager komt helaas erg vaak voor. Er wordt simpelweg te weinig verdient, over het algemeen kunnen we dat met onze methode KROM snel resultaat boeken.

Horeca Financiering

Helaas is het steeds moeilijker geworden om bij banken een financiering te krijgen. Het is nog steeds wel mogelijk, maar dan moet het alles heel goed onderbouwd zijn, zowel met ondernemersplan als met financieel plan. Uiteraard bieden wij daar alle ondersteuning in.

Benieuwd of ik je verder kan helpen?
Stuur mij een berichtje via het contactformulier!