Horeca verkopen?

Wil jij je bedrijf in de horeca verkopen? Hospitality makelaar helpt je graag verder als verkoop makelaar. Wij helpen jou van A tot Z met het verkopen van jouw horecabedrijf. Benieuwd hoe wij ervoor gaan zorgen dat jij je horecazaak gaat verkopen? Lees snel verder!

Horeca verkopen: onze aanpak

Horeca verkopen is een vak apart. Er komt heel wat kijken bij het verkopen van een restaurant, cafetaria, restaurant, hotel, grand café of een ander soort horecabedrijf. Graag geven wij een inkijkje in hoe wij te werk gaan.

Je wordt van A tot Z begeleid bij de verkoop van je horecabedrijf. Dit houdt in dat we de volgende stappen doorlopen:

 • Samen bepalen wij de waarde van jouw zaak.
 • Er wordt een mooie brochure opgesteld en je zaak komt op diverse sites te staan.
 • Er worden aantrekkelijke advertenties opgesteld en geplaatst op diverse media kanalen.
 • Bezichtigingen worden gepland op voor jou gunstige tijden, je hoeft daarvoor niet aanwezig te zijn.
 • De onderhandelingen worden in overleg met jou gevoerd.
 • Het koopcontract wordt opgesteld, daarin staan alle gemaakte afspraken gedetailleerd in vermeldt.
 • De koper kunnen wij ondersteunen bij het verkrijgen van een financiering; daarvoor wordt er een ondernemingsplan en financieel plan opgesteld. Hiermee vergroten wij de kans op een succesvolle overname.
 • Ten slotte wordt er een proces-verbaal van feitelijke levering opgesteld.

 

Iedere horeca verkoop is natuurlijk uniek. Het kan daarom voorstellen dat er bij het verkopen van jouw horecabedrijf nog andere stappen moeten worden uitgevoerd. Dit zullen we gezamenlijk bepalen. Kunnen wij jou helpen bij jouw horeca verkopen? Neem dan nu contact met ons op!

Waarde horecabedrijf bepalen

Eén van de eerste dingen die we doen is waarde van het horecabedrijf bepalen. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende aspecten. Denk hierbij aan de waarde van het pand en de waarde van de inventaris. Daarnaast wordt er gekeken naar de aanwezige vergunningen, (horeca)verplichtingen en wordt de waarde van de eventuele goodwill bepaald.

Goodwill bepalen

Bij het verkopen van horeca gaat het niet enkel om de waarde van het vastgoed maar ook de (onzichtbare) meerwaarde van het horecabedrijf moet op waarde worden geschat. Goodwill kan worden opgebouwd door het in dienst hebben van zeer kundig personeel, het aanbieden van een onderscheidende dienst of product, het hebben van grote naamsbekendheid in de omgeving, het hebben van een sterk merk of patent.

Wanneer je als horecaondernemer door één van deze vormen van meerwaarde extra winst maakt, dan is er sprake van een hogere waarde van het horecabedrijf door goodwill. Hospitality Makelaar helpt dit te bepalen en in kaart te brengen.

Bij Hospitality Makelaar hebben we veel ervaring met het bepalen van de waarde van horecabedrijven. We weten dus precies waarop gelet moet worden en zorgen dat de juiste waarde van jouw horecabedrijf bepaald wordt.

Jouw horecabedrijf verkopen met een ervaren verkoop makelaar

Je wil jouw horecabedrijf verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs en dan waarschijnlijk zo snel mogelijk. Wij begrijpen volledig hoe het is om je horeca zaak te verkopen en wat dit voor een horecaondernemer kan betekenen. Voor sommige horecaondernemers is dit voornamelijk een zakelijke en praktische zet, voor andere ondernemers is dit een emotioneel proces waarbij ze een bedrijf waar ze jarenlang met veel plezier en motivatie aan hebben gewerkt verkopen.

Wat de beweegreden ook is om je horecabedrijf te verkopen, wij helpen je verder. John Kamphuis is zelf jarenlang een succesvolle horecaondernemer geweest. Hij weet dus precies hoe de horecamarkt werkt, heeft een groot netwerk in de horecawereld en heeft al vele verkopen gefaciliteerd. Dus ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren partij om jouw horecabedrijf mee te verkopen? Neem contact op voor meer informatie.

Horeca verkopen Hospi

Horecabedrijf verkopen middels een stille verkoop

Niet alle horecaondernemers vinden het prettig dat bekend wordt dat het bedrijf verkocht wordt. Er wordt dan vaak gekozen voor een horeca verkoop middels stille verkoop. Bij een stille verkoop wordt aangegeven om wat voor soort horeca onderneming het gaat en in welke plaats deze onderneming gevestigd is. Soms wordt ervoor gekozen om de vraagprijs openbaar te maken, maar vaak wordt er bij een stille verkoop gekozen voor het kenbaar maken van de prijs zodra een serieus geïnteresseerde contact opneemt.

De voordelen liggen in de hoek van de privacy. Omdat tijdens de verkoop de naam van de onderneming niet genoemd wordt, is de kans dat het in het nieuws komt en de bestaande klantenkring beïnvloed vele malen kleiner.

De kans dat je een even grote groep potentiële kopers bereikt en het hoogste bod eruit sleept, is vaak kleiner dan bij een openbare verkoop. Uiteraard doen we er bij Hospitality Makelaar alles aan om te zorgen dat jij jouw horecabedrijf zo optimaal mogelijk kan verkopen middels een stille verkoop.

Vragen over het verkopen van horeca? Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd of ik je verder kan helpen?
Stuur mij een berichtje via het contactformulier!

  Verkoop makelaar

  Verkoop van je restaurant, cafetaria, restaurant, hotel, grand café, e.d. U wordt van A tot Z begeleid bij de verkoop van jouw horecabedrijf.

  Aankoop makelaar

  Bij aankoop van een huis is het heel normaal dat er een aankoop makelaar wordt ingeschakeld, helaas blijft dit bij aankoop van een horecabedrijf vaak achterwege. Erg jammer, want als aankoop makelaar kunnen we veel voor je betekenen.

  Horeca Advies

  Veel horecaondernemers hebben een laag inkomstenniveau, bijstandsniveau of lager komt helaas erg vaak voor. Er wordt simpelweg te weinig verdient, over het algemeen kunnen we dat met onze methode KROM snel resultaat boeken.

  Horeca Financiering

  Helaas is het steeds moeilijker geworden om bij banken een financiering te krijgen. Het is nog steeds wel mogelijk, maar dan moet het alles heel goed onderbouwd zijn, zowel met ondernemersplan als met financieel plan. Uiteraard bieden wij daar alle ondersteuning in.